Lasagne s masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Masová směs:
350-450 g mletého masa
rajský protlak
česnek
sůl
cibule
Bešamel:
300 g tvrdého sýru
smetana(250 ml)
muškátový oříšek
1/5 másla
lasagne

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, pepř, sůl, česnek a necháme podusit. Až je maso skoro hotové, přidáme rajský protlak a necháme ještě podusit.

  2. Bešamel: Pětinu másla rozpustíme, zahustíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přidáme smetanu, nastrouháme do toho muškátový oříšek a nastrouhaný tvrdý sýr. Uděláme z toho středně hustou kaši, popř. zředíme mlékem.

  3. Příprava těstovin: Uvaříme vodu a nalijeme ji do větší nádoby. Přidáme tolik lasagní, kolik budeme dělat vrstev. Cca po 10 minutách změknou.

  4. Příprava: Do zapékací mísy dáme naspod trochu bešamelu, na to vrstvu lasagní, maso bešamel, lasagne, maso. Vrchní vrstva by měla být z lasagní. Na to nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct cca na 45 minut při 160°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!