Lasagne s masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- Masová směs:
- 350-450 g mletého masa
- rajský protlak
- česnek
- sůl
- cibule
- Bešamel:
- 300 g tvrdého sýru
- smetana(250 ml)
- muškátový oříšek
- 1/5 másla
- lasagne
Postup Lasagne s masem
Postup přípravy receptu
-
Maso: Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, pepř, sůl, česnek a necháme podusit. Až je maso skoro hotové, přidáme rajský protlak a necháme ještě podusit.
Bešamel: Pětinu másla rozpustíme, zahustíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přidáme smetanu, nastrouháme do toho muškátový oříšek a nastrouhaný tvrdý sýr. Uděláme z toho středně hustou kaši, popř. zředíme mlékem.
Příprava těstovin: Uvaříme vodu a nalijeme ji do větší nádoby. Přidáme tolik lasagní, kolik budeme dělat vrstev. Cca po 10 minutách změknou.
Příprava: Do zapékací mísy dáme naspod trochu bešamelu, na to vrstvu lasagní, maso bešamel, lasagne, maso. Vrchní vrstva by měla být z lasagní. Na to nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct cca na 45 minut při 160°C.