Velikonoční nádivka s uzeným masem
Recepty, OstatníSuroviny
- 500 g uzené krkovice
- 5 starších rohlíků
- 4 vejce
- 500 ml mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla+ na vymazaní formy
- sůl a pepř
- mladé kopřivy (možno i listy špenátu
Postup Velikonoční nádivka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Maso a rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků, které vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s polovinou mléka, solí a pepřem. Nalijeme na nakrájené rohlíky a maso, dolijeme zbytek mléka a promícháme. Necháme chvíli odstát, aby se rohlíky tzv.napily.
Nakonec do směsi přidáme na drobno nasekané kopřivové listy a po té zapracujeme sníh z bílků. Formu vymažeme máslem (já ji vyložil pečícím papírem a ještě jsem to přetřel máslem) a rozetřeme do ní nádivkovou směs. Pečeme při 180 stupních, přibližně 40 minut dozlatova.