Velikonoční nádivka s uzeným masem

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g uzené krkovice
5 starších rohlíků
4 vejce
500 ml mléka
2 lžíce rozpuštěného másla+ na vymazaní formy
sůl a pepř
mladé kopřivy (možno i listy špenátu

Postup přípravy receptu

  1. Maso a rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků, které vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s polovinou mléka, solí a pepřem. Nalijeme na nakrájené rohlíky a maso, dolijeme zbytek mléka a promícháme. Necháme chvíli odstát, aby se rohlíky tzv.napily.

  2. Nakonec do směsi přidáme na drobno nasekané kopřivové listy a po té zapracujeme sníh z bílků. Formu vymažeme máslem (já ji vyložil pečícím papírem a ještě jsem to přetřel máslem) a rozetřeme do ní nádivkovou směs. Pečeme při 180 stupních, přibližně 40 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!