Langoše bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
1.5 lžičky sušeného droždí
1 lžíce cukru
2 špetky soli
2 lžíce oleje
250 ml vlažné vody
olej na smažení
česnek
kečup
tofu(veganský sýr) na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme řidší těsto, které necháme alespoň hodinu nakynout. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo mouky.

  2. Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučněný talíř nebo vál a pomoučněnýma rukama odtrháváme malé kousky, ze kterých formujeme placičky. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.

  3. Po osmažení odkládáme na ubrousek, aby vysál přebytečný olej. Podáváme potřené rozetřeným česnekem, pokapané kečupem a případně posypané (veganským) sýrem nebo uzeným tofu.

  4. Langošové těsto z bezlepkové mouky je méně pevné než klasické, proto je lepší dělat langoše menší, aby se netrhaly. Já jsem dělala velké asi 7 cm v průměru.

  5. Pro bezmléčnou dietu buď vynecháme sýr na posypání, nebo použijeme bezmléčný veganský sýr (např. značky Veganline, Scheeze, Cheezly…)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!