Langoše bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
- 1.5 lžičky sušeného droždí
- 1 lžíce cukru
- 2 špetky soli
- 2 lžíce oleje
- 250 ml vlažné vody
- olej na smažení
- česnek
- kečup
- tofu(veganský sýr) na ozdobení
Postup Langoše bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme řidší těsto, které necháme alespoň hodinu nakynout. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo mouky.
Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučněný talíř nebo vál a pomoučněnýma rukama odtrháváme malé kousky, ze kterých formujeme placičky. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Po osmažení odkládáme na ubrousek, aby vysál přebytečný olej. Podáváme potřené rozetřeným česnekem, pokapané kečupem a případně posypané (veganským) sýrem nebo uzeným tofu.
Langošové těsto z bezlepkové mouky je méně pevné než klasické, proto je lepší dělat langoše menší, aby se netrhaly. Já jsem dělala velké asi 7 cm v průměru.
Pro bezmléčnou dietu buď vynecháme sýr na posypání, nebo použijeme bezmléčný veganský sýr (např. značky Veganline, Scheeze, Cheezly…)