LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ

Recepty, Přílohy

Suroviny

Hlávka červeného zelí
1 cibule
cukr
sůl
máslo
ocet
brambora

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na másle a přidáme nadrobno nakrájené zelí, zalijeme vodou nebo vývarem, tak aby bylo zelí zakryté a dusíme. Přidáme 5-6 polévkových lžic cukru, dosolíme tak, aby nebylo jen sladké asi 3 lžičky. Průběžně je třeba promíchat a dolévat vodu dle potřeby.

  2. Když je zelí měkké a vody třetina i méně, nastrouháme brambor nadrobno a vmícháme do zelí postupně, až se zahustí a vznikne hladká hmota, která pomalu teče. Nakonec dochutíme octem, aby zelí mělo nakyslou chuť. Toto zelí nemá chybu a oproti zahuštěním moukou je lahodnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!