Kysané nové zelí se sušenými švestkami

Recepty, Přílohy

Suroviny

700 g kysaného zelí
200 g sušených švestek
150 g uzené slaniny
1 střední cibule
2 lžíce třtinového cukru
pepř
1 střední brambor
2-3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky vyjmeme a uchováme v teple.

  2. K tuku přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme dosklovata, přidáme překrájené kysané zelí i s lákem, opepříme a pod pokličkou 15-20 minut dusíme a podle potřeby podléváme vodou.

  3. Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem, 5 minut provaříme, přidáme rozpůlené sušené švestky, provaříme 5 minut, odstavíme a dalších 5 minut necháme spojit chutě. Podáváme k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!