Kysané nové zelí se sušenými švestkami
Recepty, PřílohySuroviny
- 700 g kysaného zelí
- 200 g sušených švestek
- 150 g uzené slaniny
- 1 střední cibule
- 2 lžíce třtinového cukru
- pepř
- 1 střední brambor
- 2-3 lžíce vody
Postup Kysané nové zelí se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme, škvarky vyjmeme a uchováme v teple.
K tuku přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme dosklovata, přidáme překrájené kysané zelí i s lákem, opepříme a pod pokličkou 15-20 minut dusíme a podle potřeby podléváme vodou.
Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem, 5 minut provaříme, přidáme rozpůlené sušené švestky, provaříme 5 minut, odstavíme a dalších 5 minut necháme spojit chutě. Podáváme k pečeným masům.