Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky (vykostěná stehna)
- 1 skelnice streilovaného kedlubnového zelí
- 1 klobása
- 1 větší cibule
- koření na kuře dle chuti
- špetka kmínu
- sůl
Postup Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem.
Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté trouby na 220°C. Podle potřeby podléváme a maso přeléváme.
Odklopíme a ještě cca 10 minut dopečeme.