Brumík

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
3/4 hrnku hrubé mouky nebo polohrubé
1 vanilkový cukr
1 lžička vanilkového aroma
1 hrnek moučkového nebo krystalového cukru
6 lžic oleje
6 lžic horké vody
1 lžička prášku do pečiva
kůra z 1 citronu
špetka soli
vanilkový pudink
nutela

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve utřeme tři žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu a směs šleháme do pěny.

  2. Do směsi přisypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek), citronovou kůru a vanilkové aroma. Z bílků a soli ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

  3. Formu vymažeme a vysypeme. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ho do formy jako první (do oušek, tlapek, bříška, očiček a čumáčku), těsto je tekuté, takže budeme potřebovat hodně trpělivosti.

  4. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut. Upečeného brumíka necháme vychladnout, potom podélně rozřízneme, namažeme nutelou, přiklopíme zpět a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!