Zapečené telecí plátky s bramborami, paprikami a lilkem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 8 větších brambor
- 4 plátky telecí kýty
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 menší lilek
- 1 smetana na šlehání
- 200 g Čedaru
- 1 cibule
- česnek dle chuti
- sůl
- čertvě mletý pepř
- olivový olej
- máslo na vymazání pekáčku
Postup Zapečené telecí plátky s bramborami, paprikami a lilkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na velmi tenké plátky. Necháme v osolené vroucí vodě projít cca 2 minuty varem. Scedíme a necháme okapat.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji dozlatova. Vyjmeme.
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit.
Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, cibuli též.
Všechnu zeleninu vhodíme do výpeku, ochutíme solí a pepřem a zprudka a krátce orestujeme.
Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, kterou potíráme prolisovaným česnekem utřeným se solí. Následuje další vrstva brambor, zase potřeme, dokud nedojdou brambory.
Zalijeme smetanou, poklademe plátky masa a přelijeme šťávou, kterou maso pustilo.
Na maso navršíme orestovanou zeleninu, vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut zakryté, pak odkryjeme, zasypeme nastrouhaným čedarem a ještě 15 minut dopečeme.