Krůtí plátky v Tatra mléce
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 krůtí plátky
- 1 větší cibule
- 1 polévková lžíce másla
- 1 kávová lžíce sladké mleté papriky
- 1 kávová lžíce pálivé mleté papriky
- 1 polévková lžíce konzervované sterilované červené kapie
- 200 ml kuřecího vývaru (použila jsem z kostky)
- 200 ml Tatra Grand 9% zahuštěné neslazené mléko
- sůl
- hladká mouka
Postup Krůtí plátky v Tatra mléce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou.
Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme do světle zlatavé barvy, přidáme plátky masa a po obou stranách opečeme.
Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme oba druhy mleté papriky, rychle promícháme a zalijeme vývarem.
Vložíme nazpět osmažené maso, přidáme nadrobno pokrájenou naloženou kapii, přiklopíme pokličkou a dusíme 15 minut.
Pak přilijeme kondenzované mléko a ještě 10 minut dovaříme. Dle své chuti dokořeníme a podáváme s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.