Anýzové proužky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 4 vejce
- 400 g cukru
- 600 g hladké mouky
- 1 lžíce mletého anýzu
- trochu prášku do pečiva
- hrst mletých ořechů
- rovná lžíce kakaa
- 1 vejce na potření
Postup Anýzové proužky
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem a anýzem. Dáme na vál, zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na tři stejné díly.
Do jednoho dílu zapracujeme ořechy s kakaem a tento díl rozpůlíme.
Na pomoučeném válu vyválíme pruh ze světlého těsta, na něj doprostřed položíme proužek z kakaového těsta. Okraje přehneme tak, aby uprostřed bylo vidět tmavé těsto. Stejně tak uděláme i druhý pruh.
Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů dorůžova.
Necháme chvilku vychladnout a nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké a obalíme v moučkovém cukru s vanilkou. Tyto proužky se musí nejméně tři týdny uležet, než změknou.