Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 cibule
- olej
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- červená kari pasta množství dle chuti
- 1/2 dýně hokkaidó nakrájená na kostky
- sůl
- koriandr na ozdobení
Postup Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem.
Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme a dusíme, až je dýně měkká. Pokud necháme dýni mírně rozvařit, krásně nám celý pokrm zahustí.
Na závěr dosolíme a případně dochutíme kari pastou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.