Dýně hokkaidó v thajské kari omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 cibule
olej
1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
červená kari pasta množství dle chuti
1/2 dýně hokkaidó nakrájená na kostky
sůl
koriandr na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Vmícháme kari pastu a zalijeme kokosovým mlékem.

  2. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalijeme 1 hrnečkem vody, osolíme a dusíme, až je dýně měkká. Pokud necháme dýni mírně rozvařit, krásně nám celý pokrm zahustí.

  3. Na závěr dosolíme a případně dochutíme kari pastou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!