Kynutý cop
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 100 g kukuřičné nebo sojové mouky
- sůl
- 2 vejce
- 1 kostka droždí
- citronová kůra z 1 citronu
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 250 -300 ml vlahého mléka
- rozinky namočené v rumu
- sušené švestky nadrobno nakrájené
- nasekané vlašské ořechy
- Na potření:
- vejce
- Na posyp:
- mandlové lupínky
Postup Kynutý cop
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a polijeme trochou vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít. Do mísy přesejeme mouku, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady i s kváskem, dobře propracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na tři díly. Upleteme cop, necháme na plechu s pečícím papírem nebo s pečící fólií ještě 15 minut kynout. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 st. asi 40-50 minut