Citronové brambory pečené s jarní cibulkou a bylinkami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6-8 nových brambor
špetka kurkumy
drcený kmín
1 jarní cibulka
bylinková sůl- (mix bylinek pokrájených nadrobno a smíchaných s hrubou mořskou solí)
bylinky: čerstvý libeček, petrželka, pažitka
olivový olej
máslo podle každého
dva omyté citrony

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme kartáčkem, krátce necháme přejít varem v osolené vodě s kurkumou a kmínem. Přecezené brambory vložíme do pečící nádoby, kterou jsme zastříkli olejem. Brambory posypeme bylinkovou solí, pokrájenou jarní cibulkou, zakapeme šťávou ze dvou omytých citronů, promícháme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na program gril.

  2. Ke konci pečení vložíme k bramborům pár plátků citronů a a na zjemnění přidáme plátek másla. Vypneme troubu. Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!