Citronové brambory pečené s jarní cibulkou a bylinkami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6-8 nových brambor
- špetka kurkumy
- drcený kmín
- 1 jarní cibulka
- bylinková sůl- (mix bylinek pokrájených nadrobno a smíchaných s hrubou mořskou solí)
- bylinky: čerstvý libeček, petrželka, pažitka
- olivový olej
- máslo podle každého
- dva omyté citrony
Postup Citronové brambory pečené s jarní cibulkou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme kartáčkem, krátce necháme přejít varem v osolené vodě s kurkumou a kmínem. Přecezené brambory vložíme do pečící nádoby, kterou jsme zastříkli olejem. Brambory posypeme bylinkovou solí, pokrájenou jarní cibulkou, zakapeme šťávou ze dvou omytých citronů, promícháme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na program gril.
Ke konci pečení vložíme k bramborům pár plátků citronů a a na zjemnění přidáme plátek másla. Vypneme troubu. Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.