Kynuté vdolečky na slano
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g majolky
- 50 ml oleje
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky sušené bazalky
- 0,5 lžičky sušeného česneku
- olej na smažení
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
- 1 česneková pomazánka
- 150 g tučného tvarohu
- 3 lžíce zakysané smetany
- 100 g strouhaného sýru Eidam
- 1 kostka dobrého taveného sýru
- 4-6 stroužku utřeného česneku nebo podle chuti
- sůl
- bílý pepř
- brusinková marmeláda
Postup Kynuté vdolečky na slano
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku s kváskem a zbytkem přísad. Zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou kynout.
Mezitím zamícháme pomazánku.
Vykynuté těsto vyválíme na asi 2 cm plát a vykrojíme kolečka.
Do každého uděláme důlek a necháme ještě chvíli kynout.
Smažíme důlkem dolů ve větší vrstvě oleje z obou stran.
Zchladlé mažeme pomazánkou a doprostřed dáme kopeček brusinek.