Kynuté vdolečky na slano

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
2 vejce
100 g majolky
50 ml oleje
1 lžička soli
0,5 lžičky sušené bazalky
0,5 lžičky sušeného česneku
olej na smažení
250 ml mléka
1 lžička cukru
1 kostka droždí
1 česneková pomazánka
150 g tučného tvarohu
3 lžíce zakysané smetany
100 g strouhaného sýru Eidam
1 kostka dobrého taveného sýru
4-6 stroužku utřeného česneku nebo podle chuti
sůl
bílý pepř
brusinková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme mouku s kváskem a zbytkem přísad. Zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou kynout.

  3. Mezitím zamícháme pomazánku.

  4. Vykynuté těsto vyválíme na asi 2 cm plát a vykrojíme kolečka.

  5. Do každého uděláme důlek a necháme ještě chvíli kynout.

  6. Smažíme důlkem dolů ve větší vrstvě oleje z obou stran.

  7. Zchladlé mažeme pomazánkou a doprostřed dáme kopeček brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!