Kynuté skořicovo - jablkové šneky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 5 g sušeného droždí
- 2 vejce
- 80 ml mléka
- 40 g moučkového cukru
- 60 g rozpuštěného zchladlého másla
- 40 ml vody
- špetka soli
- + máslo na potření
- mletá skořice
- 3 větší jablka
- třtinový cukr nebo krupicový cukr
Postup Kynuté skořicovo - jablkové šneky
Postup přípravy receptu
-
Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněné ploše do tvaru přibližného obdélníku, 50 x 30 cm.
Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí a nastrouhanými jablky.
Svineme pevně do rolády a ostrým (nejlépe zubatým) nožem nařežeme na cca 1,5 cm dílky.
Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout ještě 45 minut.
Poté je potřeme máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180° C Pečeme dozlatova.