Amur zapečený s brambory a slaninou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 vyčištěný amur i s kůží
10 dkg slaniny
10 dkg tvrdého sýra
petržel kadeřavá
čerstvý libeček
cibule
5 stroužků česneku
kmín
sůl
pepř
brambory olej

Postup přípravy receptu

  1. Amura naporcujeme (obdobný recept může být i se sumcem), osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče (můžeme udělat i jednotlivé porce v alobalu a na gril), na ně petržel, libeček i s natí, sůl a kmín.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek pokrájíme na větší kousky a posypeme tím brambory. Nahoru naskládáme filety amura kůží navrch a po celé délce dáme slaninu a na ni tvrdý sýr. To celé přikryjeme a pečeme zhruba půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!