Amur zapečený s brambory a slaninou
Recepty, RybySuroviny
- 1 vyčištěný amur i s kůží
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg tvrdého sýra
- petržel kadeřavá
- čerstvý libeček
- cibule
- 5 stroužků česneku
- kmín
- sůl
- pepř
- brambory olej
Postup Amur zapečený s brambory a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Amura naporcujeme (obdobný recept může být i se sumcem), osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče (můžeme udělat i jednotlivé porce v alobalu a na gril), na ně petržel, libeček i s natí, sůl a kmín.
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek pokrájíme na větší kousky a posypeme tím brambory. Nahoru naskládáme filety amura kůží navrch a po celé délce dáme slaninu a na ni tvrdý sýr. To celé přikryjeme a pečeme zhruba půl hodiny.