Broskvový koláč s kokosovo-mandlovým tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 20 g droždí
- 25 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 KL citronového aroma
- 4 broskve
- 80 ml vlažného mléka
- Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL cukru krupice
- 50 g mandlových lupínků
- 50 g kokosu
- Na žmolenku:
- 50 g másla
- 2 PL cukru krupice
- 2 Pl hrubé mouky
- 50 g rozdrobených mandlových lupínků
- 50 g kokosu
Postup Broskvový koláč s kokosovo-mandlovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a vše smícháme. Přeneseme na pomoučený vál a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.
Přendáme do misky, přikryjeme a necháme 1/2 hod. kynout.
Dále si připravíme žmolenku. Do misky dáme máslo, cukr, mouku, mandle, kokos a vše řádně promneme.
Teď je na řadě tvarohová náplň. Dáme si do misky tvaroh, cukr, kokos, mandlové lupínky a pořádně promícháme.
Koláčovou formu vymažeme máslem. Vezmeme těsto a rukama rozprostřeme do formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe nakrájenými broskvemi.
Posypeme žmolenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-45 min.