Květákovo-kuřecí kari s kuskusem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 80 g kuskusu
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 hlávky květáku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 200 ml zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce nasekaných lístků koriandru
- 2 lžíce nasekané máty
- 1 limetka
- olej
Postup Květákovo-kuřecí kari s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus dáme do misky, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme asi 10 minut v klidu. Po této době odklopíme a kuskus nakypříme vidličkou.
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, květák rozebereme na menší růžičky. Kousky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme.
Do pánve přidáme růžičky květáku, krátce opečeme, přimícháme kari pastu, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Necháme asi 10 minut vařit, až maso změkne a tekutina se zredukuje na hustější šťávu. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme hotový kuskus a nasekané bylinky. Můžeme vypnout. Porce na talíři pokapeme limetkovou šťávou.