Kedlubnové placky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g zakysané smetany
150 g kedlubny
70 g šunky nakrájené na drobno
2-3 lžíce nastrouhaného sýru (Eidam, Gouda)
cca 3 lžíce hladké mouky
1 vejce
1/2-1 lžička sušeného česneku
libovolné bylinky (nemusí být)
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Těstíčko by nemělo být tekuté.

  2. Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko hustšího bramborákového těsta.

  3. Lžící klademe do rozehřátého tuku kopečky a upravíme je do placiček. Smažíme z obou stran do zlatova.

  4. Hotové placky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Dobré jsou teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!