Tortilly s koprotofu salátem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení tofu natural (chuťově nejlepší je imo Sunfood BIO)
2-3 jarní cibulky (příp. je možné dát červenou či normalní)
3 lžíce sojanézy (domácí nebo kupovaná)
2 lžičky horčice
2 lžíce citronové šťávy
svazek čerstvého kopru nasekaného (asi víte, že ten stonek se nejí)
Sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí)
pepř
přidala jsem též vegan kaviár z řasy. Není nutný, ale příjemně to ozvláštní. Je k dostání v Ikee za 39 kč.
můžete přidat též na drobno nakrájené kyselé okurky
řapíkatý celer (zvlášť pokud máte něco proti kopru)
tortilla
špenát
polníček nebo jiná zeleň
mrkev nakrájená na tenké proužky

Postup přípravy receptu

  1. Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience vypsané před tortillou.

  2. Spolu se špenátem a mrkví avrstvěte do tortilly a zarolujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!