Tortilly s koprotofu salátem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balení tofu natural (chuťově nejlepší je imo Sunfood BIO)
- 2-3 jarní cibulky (příp. je možné dát červenou či normalní)
- 3 lžíce sojanézy (domácí nebo kupovaná)
- 2 lžičky horčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- svazek čerstvého kopru nasekaného (asi víte, že ten stonek se nejí)
- Sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí)
- pepř
- přidala jsem též vegan kaviár z řasy. Není nutný, ale příjemně to ozvláštní. Je k dostání v Ikee za 39 kč.
- můžete přidat též na drobno nakrájené kyselé okurky
- řapíkatý celer (zvlášť pokud máte něco proti kopru)
- tortilla
- špenát
- polníček nebo jiná zeleň
- mrkev nakrájená na tenké proužky
Postup Tortilly s koprotofu salátem
Postup přípravy receptu
-
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience vypsané před tortillou.
Spolu se špenátem a mrkví avrstvěte do tortilly a zarolujte.