Dopékané řízky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- maso na řízky (kuřecí, vepřové z kýty, krkovice i kotlety s kostí)
- sůl
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sádlo (nebo jiný tuk na smažení)
- máslo
Postup Dopékané řízky
Postup přípravy receptu
-
Řízky uděláme téměř klasicky. Maso nařežeme na silnější plátky, naklepávat není třeba. Osolíme, obalíme v trojbalu a rychle osmahneme v tuku na pánvi. Jen tak, aby se dobře usmažil obal dozlatova, dokřupava.
Takto připravené řízky naskládáme do lehce tukem vymazané zapékací mísy jako listy knihy, za sebou nastojato, jeden za druhým.
Poklademe několika plátky másla, zakryjeme (třeba kusem alobalu) a dáme péct na 160°C na 1-2 hodiny (podle druhu použitého masa). Řízky jsou šťavnaté a velice měkké.