Dopékané řízky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

maso na řízky (kuřecí, vepřové z kýty, krkovice i kotlety s kostí)
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka
sádlo (nebo jiný tuk na smažení)
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Řízky uděláme téměř klasicky. Maso nařežeme na silnější plátky, naklepávat není třeba. Osolíme, obalíme v trojbalu a rychle osmahneme v tuku na pánvi. Jen tak, aby se dobře usmažil obal dozlatova, dokřupava.

  2. Takto připravené řízky naskládáme do lehce tukem vymazané zapékací mísy jako listy knihy, za sebou nastojato, jeden za druhým.

  3. Poklademe několika plátky másla, zakryjeme (třeba kusem alobalu) a dáme péct na 160°C na 1-2 hodiny (podle druhu použitého masa). Řízky jsou šťavnaté a velice měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!