Kynuté koláče-MIX

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 droždí
1 kg hladké mouky
200 g cukru krupice
1/2 l vlahého mléka
6 žloutků
2 dl oleje
2 vanilkové cukry
1 čajová lžička soli
Žmolenka:
hrubá mouka
máslo
krupicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. První si připravím kvásek, do mléka rozdrobím droždí, přidám pol.lžíci cukru a navrch nasypu 2 lžíce hl. mouky, kvásek vzejde asi tak za 10 min.

  2. Do větší mísy nasypu hladkou mouku, cukr, sůl, olej, žloutky a přidám vzešlý kvásek, pěkně si zadělám těsto přikryju utěrkou a nechám ho kynout na teplém místě, tak 1,5 h.

  3. Vykynuté těsto si opatrně vyklopím na vál a pak z něj tvořím co mě napadne - koláče, závin, buchty, koláčky....

  4. Okraje těsta potřu ušlehaným vejcem, dám ovoce a taky žmolenku a mletý mák.

  5. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 min při 180°C


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!