Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 středně velký lilek
- 4 žampiony
- 1 kus zelené cibulky
- 4 kusy sušených rajčat v oleji
- 50 g uzených Korbáčiků
- 1 vajíčko
- olivový olej
- pepř
- kmín
- špetka soli
Postup Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky
Postup přípravy receptu
-
Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme.
Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony.
Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme.
Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků.
Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem. Vhodná příloha je chléb.