Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký lilek
4 žampiony
1 kus zelené cibulky
4 kusy sušených rajčat v oleji
50 g uzených Korbáčiků
1 vajíčko
olivový olej
pepř
kmín
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme.

  2. Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony.

  3. Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme.

  4. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků.

  5. Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem. Vhodná příloha je chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!