Pikantní špenátová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 450 g mraženého špenátového protlaku
- 100 g mraženého hrášku
- 200 ml kokosového mléka
- 1 nožička kvalitní klobásy
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- kokosový olej
- kmín
- bazalka
- kari
- chilli
- sůl
- pepř
Postup Pikantní špenátová polévka
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a bazalky a špetku mletého chilli (množství si přizpůsobíme podle toho, jak moc pikantní chceme polévku mít).
Osolíme, opepříme a vše asi 3 minuty společně restujeme. Přidáme mražený hrášek a celou kostku špenátu. Přilijeme 200 ml kokosového mléka a asi 0,5 litru vody.
Směs přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 20 minut. Po 20 minutách vypneme plotnu a do polévky zavaříme ještě 4 stroužky rozetřeného česneku.
Ponorným mixérem polévku částečně rozmixujeme do požadované hustoty. Doporučuji nemixovat úplně dohladka, polévka je hezčí i chutnější s velkými kousky hrášku a klobásy.