Pikantní špenátová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

450 g mraženého špenátového protlaku
100 g mraženého hrášku
200 ml kokosového mléka
1 nožička kvalitní klobásy
1 stonek řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
kokosový olej
kmín
bazalka
kari
chilli
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a bazalky a špetku mletého chilli (množství si přizpůsobíme podle toho, jak moc pikantní chceme polévku mít).

  2. Osolíme, opepříme a vše asi 3 minuty společně restujeme. Přidáme mražený hrášek a celou kostku špenátu. Přilijeme 200 ml kokosového mléka a asi 0,5 litru vody.

  3. Směs přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 20 minut. Po 20 minutách vypneme plotnu a do polévky zavaříme ještě 4 stroužky rozetřeného česneku.

  4. Ponorným mixérem polévku částečně rozmixujeme do požadované hustoty. Doporučuji nemixovat úplně dohladka, polévka je hezčí i chutnější s velkými kousky hrášku a klobásy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!