Krůtí smaženky na víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600g krůtího masa
- sůl
- tymián
- hl.mouka na obalení masa
- 2 vejce
- olej na smažení
- Na omáčku:
- 50g másla
- 2 lžíce kečupu
- worcester
- 100ml červeného vína
- 50ml vývaru
- sůl, cukr
Postup Krůtí smaženky na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme rozpálit olej a maso rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.
Mezitím si připravíme omáčku: Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme kečup, několik kapek worcesteru, víno a vývar. Podle chuti osolíme, případně přidáme cukr a krátce povaříme. Vhodnou přílohou jsou opečené, nebo vařené brambory.