Kuřecí kousky na česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní řízky
3 stroužky česneku (i více)
1 lžička plnotučné hořčice
hladká mouka
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička koření Drákulova smrt
1 lžička rajského protlaku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší díly a orestujeme na oleji. Přidáme rajský protlak, hořčici, sůl, koření a oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání udusíme maso do měkka.

  2. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku (asi 1 lžičku) a zahustíme. Omáčku provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!