Kuřecí kousky na česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní řízky
- 3 stroužky česneku (i více)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- hladká mouka
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička koření Drákulova smrt
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl
Postup Kuřecí kousky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší díly a orestujeme na oleji. Přidáme rajský protlak, hořčici, sůl, koření a oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání udusíme maso do měkka.
V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku (asi 1 lžičku) a zahustíme. Omáčku provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.