Květákový guláš se žampióny
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 5 žampionu
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- 50 g anglické slaniny
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 2-3 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- olej
- sladká červená paprika
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- sušený libeček
Postup Květákový guláš se žampióny
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K osmaženému základu přidáme protlak, papriku a krátce mícháme.
Zasypeme moukou chviličku osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Mícháme až se vše spojí a přihodíme nakrájenou zeleninu a všechno koření.
Vaříme do změknutí, květák musí zůstat křupavý. Dochutíme a můžeme podávat třeba s chlebem nebo jen tak.