Květákové kuskusoto s vejci
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 růžičky květáku
- 1/2 hrnku kuskusu
- 1/2 hrnku rajčatového džusu
- 2-4 vejce (dle chuti a velikosti)
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- tymián
- sůl
Postup Květákové kuskusoto s vejci
Postup přípravy receptu
-
Růžičky květáku očistíme a předvaříme asi 8-10 minut do měkka, poté scedíme a necháme vychladnout. Kuskus zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Vejce rozšleháme spolu s rajčatovým džusem dohladka. Předvařený květák a jarní cibulku, včetně natě, nasekáme na drobno.
V hrnci rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm připravenou jarní cibulku. Přidáme květák a chvíli restujeme. Přisypeme hotový nabobtnalý kuskus a důkladně promícháme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí, osolíme a okořeníme.
Za průběžného míchání necháme zvolna probublávat dalších 5-10 minut, až do zhoustnutí kuskusota. Ihned podáváme posypané tymiánem, případně zasypané dobrým sýrem.