Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 květák (menší)
10 dkg tvrdého sýru
10 dkg anglické slaniny
1 cibule
kmín
kurkuma
majoránka
pepř
sůl
1 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na menší části.

  2. V hrnci uvaříme vodu se solí a květák necháme vařit asi 10 minut do poloměkka.

  3. Poté květák necháme vychladit a nastrouháme na hrubém struhadle.

  4. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  5. Květák, cibulku, sýr a anglickou slaninu smícháme dohromady. Přidáme vejce, kmín, majoránku, trošku kurkumy, pepř a sůl.

  6. Promícháme a dohustíme strouhankou tak, aby se nám daly tvořit karbanátky.

  7. Pečeme na pánvi s olejem nebo můžeme zapéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!