Medvědí česnek v ochuceném oleji
Recepty, ZavařeninySuroviny
- medvědí česnek
- kvalitní olej
- koření dle vlastního výběru (koriandr, chilli papričky, kmín, rozmarýn, kari...) je lepší jen 1 druh
- sůl
Postup Medvědí česnek v ochuceném oleji
Postup přípravy receptu
-
Listy česneku očistíme a nasekáme nadrobno
Olej osolíme a případně dáme další koření dle toho, jaký olej chceme mít.
Na dno skleničky nejprve nalijeme trochu oleje, nacpeme česnek a hodně stlačujeme. Zalijeme olejem, zmáčkneme tak, abychom vytlačili všechen vzduch.
Zatížíme např. špejlemi a ještě přelijeme olejem. Uskladníme nejlépe v ledničce. Samozřejmostí je popis skleničky s druhem koření. Po odebrání oleje dolijeme tak, aby kousky listů byly stále ponořené.