Květáková tarhoňa

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1/2 hlávky menšího květáku
250 g tarhoni
4-5 žampionů
120-150 g anglické slaniny
1 červená paprika
kousek pórku
1-2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
mletý kmín
špetka oregana

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu orestujeme na dvou lžících oleje dozlatova. Zalijeme horkou vodou, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme. Podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.

  2. Mezitím nakrájíme květák a žampiony na plátky, slaninu a papriku na kostičky a pórek na kolečka. Do pánve dáme slaninu a opečeme dozlatova. Vytáhneme ji a do stejné pánve přidáme květák. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, s občasným mícháním restujeme.

  3. Když květák začne zlátnout, přidáme papriku, pórek a žampiony. Po chvíli malinko podlijeme vodou a dusíme, až bude na skus. Do květákové směsi přidáme tarhoňu a opečenou slaninu. Vše promícháme, dochutíme a můžeme zjemnit tenkým plátkem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!