Květáková tarhoňa
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1/2 hlávky menšího květáku
- 250 g tarhoni
- 4-5 žampionů
- 120-150 g anglické slaniny
- 1 červená paprika
- kousek pórku
- 1-2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- špetka oregana
Postup Květáková tarhoňa
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu orestujeme na dvou lžících oleje dozlatova. Zalijeme horkou vodou, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme. Podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.
Mezitím nakrájíme květák a žampiony na plátky, slaninu a papriku na kostičky a pórek na kolečka. Do pánve dáme slaninu a opečeme dozlatova. Vytáhneme ji a do stejné pánve přidáme květák. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, s občasným mícháním restujeme.
Když květák začne zlátnout, přidáme papriku, pórek a žampiony. Po chvíli malinko podlijeme vodou a dusíme, až bude na skus. Do květákové směsi přidáme tarhoňu a opečenou slaninu. Vše promícháme, dochutíme a můžeme zjemnit tenkým plátkem másla.