Ryba zapečená podle trampů

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z kapra
2 krajíce staršího chleba
plátky slaniny
tvrdý sýr
paprika
cibule
kečup
plnotučná hořčice
mletá paprika
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme.

  2. Větší kus alobalu potřeme sádlem, na alobal položíme krajíc chleba, na chleba dáme filet a posypeme mletou paprikou.

  3. Na rybí maso dáme kolečka cibule, plátky slaniny a tvrdého sýra.

  4. Nahoru dáme papriku, nejlépe v různých barvách, nakrájenou na kostičky.

  5. Pokapeme plnotučnou hořčicí a kečupem.

  6. Zabalíme do alobalu a vložíme do žhavých uhlíků, na gril nebo do trouby. V závislosti na teplotě a tloušťce porcí pečeme 20 až 40 minut. Po dopečení vyjmene ihned z alobalu, protože při zchladnutí by se alobal mohl přilepit k pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!