Kuskus s červenou čočkou a rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Suroviny na 2 porce:
- 90 g červené čočky
- 50 g kuskusu
- 100 ml rajčatové passaty (pasírovaných rajčat - zpravidla v tetrapacku)
- 1 lžíce třtinového cukru
- kousek brokolice
- 1/4 žluté papriky
- 5 malých rajčátek
- 1 malá cibulka
- lžíce másla
- - lžíce oleje
- - sůl
- pepř dle chuti
Postup Kuskus s červenou čočkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku - trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě velmi drobně obranou růžičku brokolice tak, aby se jen krátce spařila a zůstala křupavá.
Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibulku, žlutou papriku a rajčátka lehce dozlatova. Poté podlijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžíci cukru a necháme krátce provařit. Kuskus přelijeme horkou vodou z čočky, přiklopíme a necháme v teple dojít.
Závěrem vše smícháme a dospělým osolíme a opepříme dle chuti, můžeme případně přidat i malinko prolisovaného česneku, čistě spíš tak pro vůni.