Kuřecí stehna v česnekovo-zázvorové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
2 větší cibule
Marináda:
4 stroužky utřeného česneku
lžíce oleje
lžička mletého zázvoru
lžička hořčice
lžička mleté papriky
1/2 lžičky cukru
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
plátky másla na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve kuře nasolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a kuře důkladně potřeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku a maso na ni položíme.

  2. Takhle to necháme v pokojové teplotě asi 2 hodiny. Necháme li to přes noc tak pekáček dáme do lednice. Před pečením na maso položíme plátky másla a podlijeme ho vodou

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme pozvolna na 160-170 st. asi hodinu. Pak pekáček odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s rýži, vařenými bramborami nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!