Kuřecí stehna v česnekovo-zázvorové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna
- 2 větší cibule
- Marináda:
- 4 stroužky utřeného česneku
- lžíce oleje
- lžička mletého zázvoru
- lžička hořčice
- lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky cukru
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
- plátky másla na kuře
Postup Kuřecí stehna v česnekovo-zázvorové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve kuře nasolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a kuře důkladně potřeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku a maso na ni položíme.
Takhle to necháme v pokojové teplotě asi 2 hodiny. Necháme li to přes noc tak pekáček dáme do lednice. Před pečením na maso položíme plátky másla a podlijeme ho vodou
Pekáček přikryjeme a pečeme pozvolna na 160-170 st. asi hodinu. Pak pekáček odkryjeme a dopečeme na barvu. Podáváme s rýži, vařenými bramborami nebo kaší.