Pečené podzimní ovoce s ovesnými vločkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Směs:
- jablek
- hrušek
- švestek
- ostružin
- dále:
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- máslo
- cukr (můžete dát hnědý)
- skořice
- velká hrst ovesných vloček
- strouhaný perník
- hrst sekaných vlašských ořechů
- K podávání bílý jogurt
Postup Pečené podzimní ovoce s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly.
Švestky rozpůlíme.
Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce.
Posypeme cukrem podle chuti, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud není ovoce měkké.
Vločky smícháme se strouhaným perníkem, ořechy a skořicí, posypeme povrch ovoce a ještě chvíli zapečeme. Je to výborné teplé, vlažné i studené doplněné bílým jogurtem.