Pečené podzimní ovoce s ovesnými vločkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Směs:
jablek
hrušek
švestek
ostružin
dále:
citronová šťáva z 1/2 citronu
máslo
cukr (můžete dát hnědý)
skořice
velká hrst ovesných vloček
strouhaný perník
hrst sekaných vlašských ořechů
K podávání bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly.

  2. Švestky rozpůlíme.

  3. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce.

  4. Posypeme cukrem podle chuti, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud není ovoce měkké.

  5. Vločky smícháme se strouhaným perníkem, ořechy a skořicí, posypeme povrch ovoce a ještě chvíli zapečeme. Je to výborné teplé, vlažné i studené doplněné bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!