Tuňákový salát s brokolicí a quinoou
Recepty, SalátySuroviny
- 6-7 větších růžiček brokolice
- 280 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 5 lžic quinoi
- 2 vejce
- kajenský pepř
- cherry rajčátka
- sůl na případné dochucení
Postup Tuňákový salát s brokolicí a quinoou
Postup přípravy receptu
-
Brokolici uvaříme ve vodě se špetkou soli na skus, 2-4 minuty. Do vody můžeme přidat na špičku nože kajenského pepře. Vajíčka uvaříme na tvrdo. Quinou uvaříme v 1,5 násobku vody se špetkou soli.
Tuňáka dáme do misky, pokud jsou velké kusy, rozmačkáme. Brokolici rozkrájíme a přidáme k tuňákovi, stejně tak uvařenou quinou.
Všechno pořádně promícháme a lehce poprášíme kajenským pepřem. Přidáme vajíčka uvařená natvrdo a ozdobíme cherry rajčátky.