Tuňákový salát s brokolicí a quinoou

Recepty, Saláty

Suroviny

6-7 větších růžiček brokolice
280 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
5 lžic quinoi
2 vejce
kajenský pepř
cherry rajčátka
sůl na případné dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici uvaříme ve vodě se špetkou soli na skus, 2-4 minuty. Do vody můžeme přidat na špičku nože kajenského pepře. Vajíčka uvaříme na tvrdo. Quinou uvaříme v 1,5 násobku vody se špetkou soli.

  2. Tuňáka dáme do misky, pokud jsou velké kusy, rozmačkáme. Brokolici rozkrájíme a přidáme k tuňákovi, stejně tak uvařenou quinou.

  3. Všechno pořádně promícháme a lehce poprášíme kajenským pepřem. Přidáme vajíčka uvařená natvrdo a ozdobíme cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!