Čína po česku - rychlá a dobrá

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřového masa
2 hrsti slaných burských oříšků
Moravanka
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na nudličky, používám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí (ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku.

  2. Mnohdy není potřeba dávat vůbec nic a když tak jen oříšek sádla.

  3. Maso prudce opeču a teplotu trochu stáhnu.

  4. Pak opět zvýším teplotu, přidám sterilovanou zeleninu, skoro nejlepší je lečo, pokud není přímo rozvařené či podobná konzerva. Pozor, ať si tam nenalijete půl konzervy vody!

  5. Nakonec přisypu pytlík slaných oříšků nebo podle toho, jak je máte rády, opražím a se solením opatrně, podle toho jak jsou slané oříšky. Kdo má rád pálivé jako já, přidá Tabasco!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!