Opravdu dobrý guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

650 g hovězího masa – krk, kližka, karabáček, vše z býčka
2 cibule
3 stroužky česneku – jemně nasekáme
1 sladká červená paprika
50 g sádla
100 g krájených rajčat – z konzervy
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky majoránky
2 lžičky kmínu
sůl
pepř
2 lžičky hladké mouky
750 ml hovězího vývaru
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou papriku, restujeme, aby cibulka zesklovatěla. Je dobré směsí masa a cibule míchat. Restujeme asi tak 6 až 8 minut.

  2. Přidáme nasekaný česnek, promícháme a přidáme krájená rajčata i se šťávou. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody), zakryjeme a necháme dusit 15 minut. Potom přidáme mletou papriku, kmín a část vývaru. Dusíme dalších 15 minut.

  3. Osolíme, opepříme, podle potřeby přilijeme vývar i vodu (záleží na tom, jakou konzistenci guláše chceme mít). Dusíme na mírném ohni ještě 60 minut. V závěru rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme do omáčky. Promícháme a chvíli provaříme. Zakryté ještě necháme na vypnutém vařiči dojít.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, dalamánkem, těstovinami nebo bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!