Výborné koblížky z trouby
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 kg hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- 40 g cukru krupice
- 50 g másla
- špětka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí (kvásek)
- na potření
- kousek másla
- lžička rumu
Postup Výborné koblížky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně.
Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice.
Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prsty stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170°C cca 13 minutek.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.