Japonské Dorayaki
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- - 2 vejce
- - 80 g cukru (nejlépe moučka)
- - 2 polévkové lžíce medu
- - 1/2 čajové lžičky sody
- - 50 ml vody
- - 130 g hladké mouky
- - 1-3 čajové lžičky vody dle hustoty těsta
- - jogurt (dle své chuti)
Postup Japonské Dorayaki
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme obě vejce a rozšleháme metličkou (3 minuty). Po šlehání přidáme cukr a med a opět šleháme 3 minuty.
Potom přidáme sodu rozpuštěnou v 50 ml vody. Pak přidáme mouku a zase pracujeme metličkou 5-6 minut (těsto musí být opravdu dohladka). Potom necháme pod utěrkou 5 minut odležet.
Po odložení (já osobně) přidám ty 3 lžičky vody a zamíchám. Připravím si pánvičku rozehřátou na 130°C (teplota je opravdu důležitá, bude-li na více stupňů, bude se vám připalovat!).
Na pánvičku dáme 50 g těsta a z obou stran opečeme. Mělo by vám to vyjít na 6 placek. Pak vždy na 1 placku dáme jogurt a s druhou plackou spojíme nebo se vezmeme jen jednu a polijeme jogurtem.