Japonské Dorayaki

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
- 2 vejce
- 80 g cukru (nejlépe moučka)
- 2 polévkové lžíce medu
- 1/2 čajové lžičky sody
- 50 ml vody
- 130 g hladké mouky
- 1-3 čajové lžičky vody dle hustoty těsta
- jogurt (dle své chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme obě vejce a rozšleháme metličkou (3 minuty). Po šlehání přidáme cukr a med a opět šleháme 3 minuty.

  2. Potom přidáme sodu rozpuštěnou v 50 ml vody. Pak přidáme mouku a zase pracujeme metličkou 5-6 minut (těsto musí být opravdu dohladka). Potom necháme pod utěrkou 5 minut odležet.

  3. Po odložení (já osobně) přidám ty 3 lžičky vody a zamíchám. Připravím si pánvičku rozehřátou na 130°C (teplota je opravdu důležitá, bude-li na více stupňů, bude se vám připalovat!).

  4. Na pánvičku dáme 50 g těsta a z obou stran opečeme. Mělo by vám to vyjít na 6 placek. Pak vždy na 1 placku dáme jogurt a s druhou plackou spojíme nebo se vezmeme jen jednu a polijeme jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!