Marmeládová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g másla
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 3 polévkové lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 230 ml mléka
- 300 g husté jahodové marmelády
- 100 g sekaných mandlí nebo ořechů
- citronová poleva
- čokoládové zdobení
Postup Marmeládová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce, rum, mouky s práškem a solí, mléko.
Půlku těsta dáme do formy a rovnoměrně poklademe kopečky marmelády smíchanou s mandlemi, stěrkou protáhneme a zalijeme zbytkem těsta.
Pečeme cca 50 minut při 170°C.
Vychladlou bábovku polijeme citronovou polevou a posypeme čokoládou.