Marmeládová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
3 polévkové lžíce rumu
1 prášek do pečiva
špetka soli
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
230 ml mléka
300 g husté jahodové marmelády
100 g sekaných mandlí nebo ořechů
citronová poleva
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce, rum, mouky s práškem a solí, mléko.

  2. Půlku těsta dáme do formy a rovnoměrně poklademe kopečky marmelády smíchanou s mandlemi, stěrkou protáhneme a zalijeme zbytkem těsta.

  3. Pečeme cca 50 minut při 170°C.

  4. Vychladlou bábovku polijeme citronovou polevou a posypeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!