Hlávkový salát s vařenými vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

1 ks hlávkový salát
2 ks vařená vejce
Zálivka:
1 ks zakysané smetany
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
2 lžíce citronové šťávy
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát důkladně opereme a necháme okapat. Potom ho natrháme na menší kousky.

  2. Připravíme si zálivku - zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř důkladně zamícháme. Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku.

  3. Hlávkový salát naservírujeme na talíř, přelijeme hotovou zálivkou a dozdobíme vařeným vajíčkem, rozděleným na čtvrtky. Nakonec ještě posypeme nakrájenou pažitkou. Podáváme s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!