Hlávkový salát s vařenými vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 1 ks hlávkový salát
- 2 ks vařená vejce
- Zálivka:
- 1 ks zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- 2 lžíce citronové šťávy
- pažitka
Postup Hlávkový salát s vařenými vejci
Postup přípravy receptu
-
Hlávkový salát důkladně opereme a necháme okapat. Potom ho natrháme na menší kousky.
Připravíme si zálivku - zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř důkladně zamícháme. Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku.
Hlávkový salát naservírujeme na talíř, přelijeme hotovou zálivkou a dozdobíme vařeným vajíčkem, rozděleným na čtvrtky. Nakonec ještě posypeme nakrájenou pažitkou. Podáváme s bagetou.