Kuře kung pao podle PanNan
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 velká lžíce rostlinného oleje – tentokrát řepkového
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 5 g cukru – pomáhám si bez odměřování cukrem camping
- 3 lžíce pražených arašídů
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/4 lžičky chilli vloček – nameleme
Postup Kuře kung pao podle PanNan
Postup přípravy receptu
-
Prsní řízek nakrájíme na kostky, které obalíme v kukuřičném škrobu. V pánvi wok rozehřejeme olej, do kterého přidáme sezamový olej. Kuřecí maso opečeme do zlatava. Tak asi 7 minut. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Do pánve dáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, bílou i zelenou část. Orestujeme a pak přidáme prolisovaný česnek a chilli vločky. Promícháme a restujeme tak 20 sekund.
Mezitím si při opékání kuřecího masa připravíme omáčku. Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr. Omáčku vlijeme do pánve s cibulkou a vrátíme do pánve kuřecí maso. Přidáme pražené arašídy. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.
Podáváme s rýží – rýži přelijeme masem s omáčkou.