Vepřová kotleta s fazolkami a cibulí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 červených cibulí
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 125 ml cidru nebo jablečného moštu či 100% jablečného džusu
- 125 ml kuřecího vývaru
- 50 g hnědého cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 400 g zelených fazolek
Postup Vepřová kotleta s fazolkami a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.
Smíchejte mošt či cider, vývar, cukr a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Směsí zalijte maso a cibuli.
Přiveďte k varu a nechte čtyři až pět minut zvolna vařit, aby bylo maso uvnitř uvařené a omáčka hustá a sirupovitá. Podávejte s fazolkami. Jako přílohu můžete podávat opékané brambory.