Vepřová kotleta s fazolkami a cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
6 červených cibulí
4 vepřové kotlety s kostí
125 ml cidru nebo jablečného moštu či 100% jablečného džusu
125 ml kuřecího vývaru
50 g hnědého cukru
2 lžíce citronové šťávy
mořská sůl
mletý černý pepř
400 g zelených fazolek

Postup přípravy receptu

  1. Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.

  2. Smíchejte mošt či cider, vývar, cukr a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Směsí zalijte maso a cibuli.

  3. Přiveďte k varu a nechte čtyři až pět minut zvolna vařit, aby bylo maso uvnitř uvařené a omáčka hustá a sirupovitá. Podávejte s fazolkami. Jako přílohu můžete podávat opékané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!