Linecké řezy s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g lineckého těsta (koupené v sáčku)
- 1 hera
- 3 lžíce vlažné vody
- 1 broskvový velký kompot
- 2 vanilkové pudinky
- 2-3 lžíce cukru
- dále:
- 1 velká zakysaná smetana (400 g)
- 4 vejce
- 100 g cukru (krystal)
Postup Linecké řezy s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Z lineckého těsta, hery a vody vypracujeme těsto.
Pokud nemáme těsto v sáčku, připravíme se jej podle klasického receptu na linecké.
Broskvový kompot slijeme a broskve nakrájíme na malé, drobné kostičky. Slitou šťávu dolijeme vodou do 1 litru, přidáme 2 pudinky, 2-3 lžíce cukru a uvaříme.
Těsto rozválíme, přeneseme na plech, vytáhneme okraje na cca 2 cm.
Poklademe kostičkami broskví, zalijeme teplým pudinkem a pečeme cca 30 minut na 180°C.
Mezitím vyšleháme 4 celá vejce s cukrem a vmícháme do nich kysanou smetanu.
Koláč po 30 minutách vyndáme z trouby, potřeme připraveným krémem ze smetany a dáme tak na 15-20 minut dopéct. Koláč je velmi dobrý hodně vychlazený.