Kuřecí plátky v kapiovém sosíku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 vykostěné kuřecí stehenní řízky
koření Zlaté kuře
sůl
hladká mouka na obalení
olej na smažení
Příloha:
1 velká červená paprika
1 větší cibule
1 mrkev
hrníček kukuřice (mražené nebo sterilované)
8 cherry rajčátek
cca 15 cm pórku
2 lžíce oleje
5 plátků sterilované kapie
(1 lžíce nálevu z kapií)
sůl
bazalka
lžíce sojové omáčky
lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, lehce naklepeme, osolíme poprášíme koření Zlaté kuře a obalíme v hladké mouce.

  2. Poté opečeme na oleji z obou stran, maso vyndáme na talíř a udržujeme teplé.

  3. Zeleninu nakrájíme na silnější nudličky, na zbylý olej po mase dáme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, podlijeme vodou a lákem z kapií a dusíme.

  4. Asi po 15 minutách přidáme další zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou a dále dusíme.

  5. Před dokončením přidáme přepůlená rajčátka, kousky naložené kapie, zakápneme sojovou omáčkou a zahustíme trochou solamylu, rozmíchaného v nálevu z kapií.

  6. Lehce provaříme a podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!