Kuřecí plátky v kapiovém sosíku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 vykostěné kuřecí stehenní řízky
- koření Zlaté kuře
- sůl
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- Příloha:
- 1 velká červená paprika
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- hrníček kukuřice (mražené nebo sterilované)
- 8 cherry rajčátek
- cca 15 cm pórku
- 2 lžíce oleje
- 5 plátků sterilované kapie
- (1 lžíce nálevu z kapií)
- sůl
- bazalka
- lžíce sojové omáčky
- lžíce Solamylu
Postup Kuřecí plátky v kapiovém sosíku
Postup přípravy receptu
-
Maso osušíme, lehce naklepeme, osolíme poprášíme koření Zlaté kuře a obalíme v hladké mouce.
Poté opečeme na oleji z obou stran, maso vyndáme na talíř a udržujeme teplé.
Zeleninu nakrájíme na silnější nudličky, na zbylý olej po mase dáme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, podlijeme vodou a lákem z kapií a dusíme.
Asi po 15 minutách přidáme další zeleninu, osolíme, posypeme bazalkou a dále dusíme.
Před dokončením přidáme přepůlená rajčátka, kousky naložené kapie, zakápneme sojovou omáčkou a zahustíme trochou solamylu, rozmíchaného v nálevu z kapií.
Lehce provaříme a podáváme s opečenými brambory.