Žebírka z Kolkovny
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřových žeber - já použila vepřový bok s kostí - hodně masový:)
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého černého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- voda
- Marináda:
- 0,5 dcl piva (může být jak světlé, tak černé)
- 0,25 dcl oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mleté papriky
- cca 0,5 čajové lžičky oregana
- cca 0,5 čajové lžičky rozmarýnu
- půl čajové lžičky chilli
- 2 polévkové lžíce medu
- sůl
Postup Žebírka z Kolkovny
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Ppřidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinku a půl.
Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet.
Troubu si rozehřejeme na 180°C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.