Pikantní vepřové kostky s cherry rajčátky a chilli omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička papriky
4 sušená rajčata (nebo 1 lžíce pesta ze sušených rajčat)
1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
4 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce maizeny (bude-li potřeba)
150 g cherry rajčátek
1 menší kapie
zelená část jarní cibulky
2 lžíce mandlí
máslo
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, sušená rajčata na nudličky, kapii na kostečky, cherry rajčátka na půlky a zelenou část jarních cibulek na kroužky.

  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, papriku, prolisovaný česnek, sušená rajčata. Krátce ještě restujeme, podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon a dusíme.

  3. Mezitím si opražíme mandle na kousku másla.

  4. Když je maso téměř měkké, přidáme kapii, rajčátka, chilli omáčku a dusíme až je maso zcela hotové. Nakonec ještě je-li potřeba dochutíme a popřípadě zahustíme maizenou (v tom případě ještě chvíli povaříme).

  5. Do hotového pokrmu přidáme mandle, přizdobíme natí z cibulky a podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!