Kuřecí na zelenině s bazalkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
100 g brokolice
100 g květáku
150 g mrkve
1 menší cibule
sůl
pepř
bazalka (čerstvá nebo sušená)
2 stroužky česneku
mouka
2 lžíce kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme až sklovatí. Přidáme k ní maso nakrájené na kousky a orestujeme.

  2. Orestované maso opepříme, osolíme, přidáme česnek, promícháme, podlijeme asi 1 litrem vody a vaříme 20 minut.

  3. Potom přidáme zeleninu, bazalku, přivedeme k varu, zahustíme jíškou (voda+mouka) a vaříme 15 minut.

  4. Vmícháme smetanu, dochutíme a máme hotovo. Vhodná příloha je rýže nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!