Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

80 g celozrnných špaget
50 g lilku
30 g cukety
1 šalotka
4 cl suchého bílého vína
5 cherry rajčátek
30 g ricotty
1 malý stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny.

  2. Šalotku nakrájíme najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojíme napůl. Česnek nakrájíme na tenké plátky.

  3. Dáme vařit špagety.

  4. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm lehce orestujeme.

  5. Přidáme lilek a opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, tymián a cuketu. Mícháme, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijeme vínem, osolíme a necháme vyvařit.

  6. Do pánve přidáme rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promícháváme, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!